Veelzijdig Extremadura – 15 daagse autorondreis

Reisdetails

Reisduur: 15 dagen
Beste seizoen:
gehele jaar (juli en augustus zijn warm, maar er zijn veel zwemmogelijkheden)
Reissom:
vanaf €899,- p.p. o.b.v. 2 pers.

Inbegrepen bij deze reis

 • 14 overnachtingen inclusief ontbijt in een 3- of 4 sterren hotel of appartement op toplocatie. Ontbijt is niet inbegrepen bij het verblijf in de Vera vallei
 • welkomstpakket van (h)eerlijke producten uit de Vera streek en Extremadura
 • cultuur-historische privérondleiding met professionele Engelstalige gids in Cáceres
 • dagprogramma (in overleg) met Engelstalige gids naar het meest onbekende en exclusieve deel van Monfragüe Nationaal Park
 • uitgebreide en persoonlijk op maat gemaakte reisdocumentatie en Tierragua reistips over bijzondere routes, plaatsen, bezienswaardigheden, festivals, restaurants, etc.

Opties:

 • cultuur-historische privérondleiding met professionele Engelstalige gids in Mérida, Trujillo en Guadalupe
 • wijn- en kaastour onder begeleiding van een sommelier
 • excursie vogels kijken met een Engelstalige vogelgids (circa 4 uur)
 • excursie sterrenkijken door telescoop met uitleg van Engelstalige expert (incl. overnachting)
 • de rondreis kan op maat gemaakt worden: voor een grotere groep, in een andere volgorde of ingekort dan wel verlengd worden

Exclusief: Vlucht van en naar Madrid en huurauto.

Klik op de kaart voor vergroting

Bezienswaardigheden en overnachtingsplaatsen tijdens autorondreis in Extremadura

Klik op een foto voor vergroting

Veelzijdig Extremadura – 15 daagse autorondreis

Ben je een echte cultuurliefhebber maar geniet je ook van de rust en ruimte van ongerepte natuur? Deze individuele rondreis biedt een mooie mix van beiden en laat je de verrassende veelzijdigheid van Extremadura zien. Je verblijft in kleinschalige sfeervolle 3- en 4-sterren hotels en appartementen elk met een bijzonder karakter en altijd op een toplocatie. Je ontvangt zeer uitgebreide en persoonlijk op maat gemaakte reisdocumentatie en tips waarmee je van de gebaande paden af wordt geleid en onbekende ‘’juweeltjes’’ ontdekt die niet in een reisgids terug te vinden zijn.

Het bezoek aan culturele hoogtepunten zoals de werelderfgoed steden, wordt afgewisseld door een wandeling, fietstocht of 4×4 tocht in de ongerepte en ruige natuur van de Sierra de Gredos of het nationale park Monfragüe. Je bezoekt traditionele bergdorpjes in het noordwesten van Extremadura en ontdekt onbekende culturele ‘’pareltjes’’ op het platteland van Zuid-Extremadura. Tijdens je reis is er bijna altijd wel één of ander festival dat je kunt bezoeken en kun je uitgebreid genieten van streekproducten van uitzonderlijke kwaliteit. Zo zijn er heerlijke geiten- en schapenkazen, olijfolie, wijn en Iberisch varkensvlees van eigen bodem.

De autorondreis wordt in overleg geheel op maat gemaakt en kan dus afwijken van de 15-daagse voorbeeldreis die hier verder beschreven is.

Vera vallei en het Gredos gebergte

Begin je je reis in Madrid dan is een eerste goede stop de groene en waterrijke Vera vallei. Het klimaat is hier het hele jaar door mild. De zomers worden niet te warm en de winters zijn zonnig. In het voor- en najaar bloeien overal bloemen. ‘La Vera’ heeft alle landschappen van Extremadura in één: steppen, dehesas (boomweiden) en gebergten. Dat maakt het gebied voor wandelliefhebbers tot een waar paradijs. Tijdens de warme zomermaanden kun je afkoelen in één van de vele piscinas naturales (natuurlijke zwembaden) in de omgeving. Bovendien vind je er nog authentieke dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Het is ook de moeite waard om een bezoek brengen aan het klooster van Yuste, de plek waar Karel V de laatste fase van zijn leven doorbracht. Het klooster werd in 1402 gesticht door de Hiëronymieten en was een zeer sobere plek in een uithoek van het wereldrijk van Karel V.

Cáceres

Vanuit de Vera vallei rijd je vandaag naar Cáceres. Er is een aantal opties qua routes. Een daarvan gaat door het Nationaal Park Monfragüe waar je van dichtbij naar een grote kolonie gieren kunt kijken en mooie wandelingen kunt maken. Via fraaie en rustige binnendoor weggetjes rijd je vervolgens verder naar Cáceres waar je de komende drie dagen verblijft. De ommuurde stad Cáceres is een van de mooiste voorbeelden van middeleeuwse steden die je ter wereld kunt vinden. In 1986 werd Cáceres daardoor uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed.

Je ‘’tijdreis’’ naar de Middeleeuwen kan beginnen want je hebt alle tijd om de komende dagen door deze fascinerende stad te slenteren en te genieten van de bijzondere sfeer, verschillende musea en -met een beetje geluk- één van de vele folkloristische festivals. Je krijgt onder begeleiding van een professionele Engelstalige gids een rondleiding (in het Engels) en komt veel te weten over de cultuurhistorische achtergrond van deze bijzondere stad. Tijdens je verblijf in Cáceres kun je een bezoek brengen aan een natuurpark dat vlakbij Cáceres ligt en een zeer apart landschap heeft van stuwmeren met rondom metershoge granieten keien waar bovenop ooievaars nestelen. In dit natuurpark is een aantal mooie wandelingen te maken en voor de moderne kunstliefhebber is er een museum met avantgardistische kunst.

Zuid-Extremadura

Vandaag rijd je vanuit Cáceres binnendoor naar Badajoz dat op de grens met Portugal ligt en de grootste stad van Extremadura is. Hoewel het cultureel erfgoed in deze stad tijdens de Spaanse Onafhankelijkheidsoorlog (1808-1814) is gedecimeerd, heeft het nog een prachtig oud centrum en kun je een wandeling langs de indrukwekkende stadsmuren maken met mooie uitzichten over de stad en de rivier de Guadiana. Na de lunch zet je je reis voort richting het zuiden met onderweg nog een leuke tussenstop bij een kasteel met prachtig uitzicht.

De aankomende dagen ga je onbekende culturele parels van Zuid-Extremadura ontdekken. Zo is er een bijzondere kapel en vind je er de overblijfselen van een Romeinse stad. Ook is er een hammuseum waar je leert waarom de jamón iberico tot de beste ham ter wereld behoort. Het rijden over bergweggetjes in deze streek is een feest, vooral in de omgeving van de hoogste top van de provincie Badajoz, de Tentudía. In de omgeving zijn er ook vele mogelijkheden om een wandeling te maken,(roof)vogels te spotten en varkens te zien rondscharrelen op zoek naar bellotas (de eikels van de steeneik).

Mérida

Vandaag ga je op weg naar Mérida. Onderweg rijd je door de wijnstreek Ribera del Guadiana waar je een paar bodega’s kan bezoeken om heerlijke wijn te proeven.

Mérida staat ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst vanwege zijn vele Romeinse overblijfselen waaronder de Arco de Trajano, een 15 meter hoge granieten boog, de tempel van Diana met Korinthische kapitelen, de oude brug over de rivier de Guadiana, het imposante aquaduct Los Milagros, het amfitheater en het klassieke theater. In dit Romeinse theater in de buitenlucht, vindt elke zomer het grootste en oudste Internationale Festival van Klassiek Theater van Spanje plaats. Het bezoek aan het Museo Nacional de Arte Romano is een must.

Het museum is gebouwd bovenop een oude Romeinse begraafplaats en vanuit de kelder van het museum kun je langs vele sarcofagen lopen. Het museum barst van kunst en schatten uit de Romeinse tijd. Bovendien geeft de bijzondere architectuur van het museum je het gevoel dat binnen buiten is en buiten binnen. In Mérida zijn vele mogelijkheden om heerlijk te eten.

Trujillo, Monfragüe NP en Guadalupe

Vandaag rijd je vanuit Mérida naar Trujillo met onderweg nog een paar mooie tussenstops om de benen te strekken en te genieten van de aantrekkelijke omgeving. Trujillo is een betoverend mooie stad met dito ligging en vol historie die overal zichtbaar en voelbaar is.

Vanuit Trujillo bezoek je Guadalupe. Guadalupe is een klein stadje met een 14de-eeuws groot en imposant klooster waaraan een prachtige legende verbonden is.

Het is het Real Monasterio de Santa Maria de Guadalupe dat ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Je hoeft niks met religie te hebben om dit klooster goddelijk te vinden. Tijdens een rondleiding zul je je verbazen over de architectonische mix van mudéjar (moslim- en christelijke verweven kunstvorm), gotisch en barok en alle pracht en praal. Direct naast het klooster zijn er drie musea die een bezoek waard zijn. Aan het eind van de dag rijd je over een mooie weg in een klein uur weer terug naar Trujillo.

Na alle ‘’tijdreizen’’ naar het verleden is een dag van rust en ruimte in het hier en nu een mooie afsluiting van je reis. Je wordt vandaag door een gids opgehaald om naar het meest exclusieve en onbekende gedeelte van het Monfragüe Nationaal Park te gaan. Afhankelijk van je wensen kun je vandaag met een 4×4, te voet of met een mountainbike van de ongerepte natuur genieten. Er wordt voor verrekijkers gezorgd zodat je niks mist van de indrukwekkende fauna en op een prachtige locatie midden in de natuur wordt er geluncht. Aan het eind van de middag word je weer terug gebracht bij je hotel in Trujillo. ’s Avonds kun je genieten van de relaxte sfeer en de heerlijke lokale gerechten op één van de terrassen van het Plaza Mayor dat als één van de mooiste pleinen van Spanje wordt beschouwd.

De volgende dag zit deze veelzijdige rondreis er bijna op en rijd je weer terug naar Madrid voor je terugvlucht naar Nederland.

Reisdetails

Reisduur: 15 dagen
Beste seizoen:
gehele jaar (juli en augustus zijn warm, maar er zijn veel zwemmogelijkheden)
Reissom:
vanaf €899,- p.p. o.b.v. 2 pers.

Inbegrepen bij deze reis

 • 14 overnachtingen inclusief ontbijt in een 3- of 4 sterren hotel of appartement op toplocatie. Ontbijt is niet inbegrepen bij het verblijf in de Vera vallei
 • welkomstpakket van (h)eerlijke producten uit de Vera streek en Extremadura
 • cultuur-historische privérondleiding met professionele Engelstalige gids in Cáceres
 • dagprogramma (in overleg) met Engelstalige gids naar het meest onbekende en exclusieve deel van Monfragüe Nationaal Park
 • uitgebreide en persoonlijk op maat gemaakte reisdocumentatie en Tierragua reistips over bijzondere routes, plaatsen, bezienswaardigheden, festivals, restaurants, etc.

Opties:

 • cultuur-historische privérondleiding met professionele Engelstalige gids in Mérida, Trujillo en Guadalupe
 • wijn- en kaastour onder begeleiding van een sommelier
 • excursie vogels kijken met een Engelstalige vogelgids (circa 4 uur)
 • excursie sterrenkijken door telescoop met uitleg van Engelstalige expert (incl. overnachting)
 • de rondreis kan op maat gemaakt worden: voor een grotere groep, in een andere volgorde of ingekort dan wel verlengd worden

Exclusief: Vlucht van en naar Madrid en huurauto.

Klik op de kaart voor vergroting

Bezienswaardigheden en overnachtingsplaatsen tijdens autorondreis in Extremadura