Lokale gidsen en activiteiten in Extremadura

Ben je op reis in Extremadura en wil je graag meer leren over het echte karakter van deze Spaanse regio en haar inwoners, dan kan Tierragua je in contact brengen met lokale gidsen. Hieronder vind je meer informatie over de mogelijkheden van een excursie of een activiteit met lokale gidsen in deze streek. Ook bieden we een leuke 3-daagse fietstocht door een prachtig landschap aan die je met je eigen fiets kunt maken.

Privé wijn-kaasproeverij

Ben je in de omgeving van Zafra? Dan kun je op stap met onze lokale gids en sommelier Cati. Zij spreekt Engels en neemt je mee in de wereld van de local cuisine van Extremadura. Ribera del Guadiana is een wijngebied in Extremadura met  een D.O. (Denominación de Origen) kwaliteitsgarantie status en levert heerlijke -in Nederland vaak onbekende-  wijnen op. Ook heeft Extremadura smaakvolle kazen, voornamelijk van schapen- en geitenmelk gemaakt. Proef en geniet van deze heerlijke lokale wijnen en kazen.  De wijn-kaastours duren doorgaans ongeveer 2 uur en zijn te boeken van 12:00-14:00 of van 19:00-21:00.

Cultuurhistorische privérondleiding

Onze lokale gids en historicus Antonio neemt je mee in de fascinerende geschiedenis van Extremadura. Tijdens een stadswandeling van ongeveer 2 uur in de Werelderfgoed stad Cáceres, word je ondergedompeld in de cultuurhistorische achtergrond van deze stad. De gids spreekt uitstekend Engels en vertelt vol passie over zijn stad. De entree van de co-kathedraal Santa Maria en het museum van Cáceres zijn bij de prijs inbegrepen. Wil je ook een rondleiding van deze gids in Trujillo, Mérida of Guadalupe? Vraag naar de tarieven.

Vogels kijken met een vogelgids

Vrijwel heel Extremadura is een vogelparadijs. Voor zowel de beginnende als de doorgewinterde vogelaar is het goed vertoeven hier. Er komen ruim 330 soorten vogels voor, waarvan er enkele tot de meest bedreigde vogelsoorten van Europa behoren. Vind je het leuk om met een Engelstalige vogelgids op pad te gaan om vogels te kijken? Geef aan waar je voorkeur naar uit gaat (roofvogels, steppenvogels, …) en wij proberen een gids voor je te regelen die met je mee op stap gaat. Het minimum aantal deelnemers is 2 maar het kan zijn dat je met een kleine groep bent. De excursie duurt doorgaans 4 uur.

Natuurtocht met gids per 4×4 of per fiets in exclusief deel Monfragüe N.P.

Onze lokale gids Cristina neemt je mee naar het meest exclusieve en onbekende gedeelte van het Monfragüe Nationaal Park. Hier kun je met een 4×4, te voet of met een mountainbike volop van de ongerepte natuur genieten zonder anderen tegen te komen. Voor verrekijkers wordt gezorgd zodat je niks mist van de spectaculaire roofvogels die hier rondcirkelen. En ’s middags kun je genieten van een heerlijke lunch midden in de prachtige natuur. Dit wordt gegarandeerd genieten!

Sterrenkijken door een telescoop

Onze lokale gids en kosmos-expert in Fregenal de la Sierra neemt je mee naar de onmetelijke wereld van de kosmos. U verblijft (minimaal) 1 nacht in een 4 sterren appartement met gemeenschappelijk zoutwater zwembad in een prachtige omgeving. Door de geringe licht- en luchtvervuiling kun je hier een groot deel van het jaar naar een prachtige sterrenhemel kijken. Onze expert legt uit wat je door de telescoop allemaal ziet. Een bijzondere belevenis in een betoverende omgeving die je niet snel meer zal vergeten. Gemiddeld genomen is het 250 – 270 dagen per jaar onbewolkt en zijn de omstandigheden ideaal om sterren te kijken. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn, dan krijgt u €50,- p.p. retour.

Fietstocht in Zuid-Extremadura met eigen (e)-fiets

Vind je het leuk om een aantal dagen op pad te gaan met je eigen fiets? Dan is dit fietsarrangement ideaal. Tijdens deze 3-daagse fietstocht door Zuid-Extremadura fiets je door een zeer afwisselend landschap met hier en daar een dorpje. Startpunt van deze fietstocht is Zafra of Montemolín. Per dag fiets je ongeveer 50 km, waarvan 1 etappe met veel hoogtemeters. De twee andere etappes zijn wat vlakker en gaan wat meer over onverharde wegen. Onderweg overnacht je -afhankelijk waar je start- in een boetiekhotel dat zich in een prachtig gerenoveerd klooster bevindt, in een sfeervol B&B en/of in een prachtig casa rural. De meest comfortabele fiets voor deze tocht is een elektrische mountainbike. Het is (eventueel) ook mogelijk om deze fietstocht ook met een gewone fiets te doen. Houd dan wel rekening met de zwaarte.

Klik op de kaart voor vergroting

Met camper, caravan of tent kun je in Extremadura ook activiteiten en excursies boeken met lokale gidsen
Met camper, caravan of tent kun je in Extremadura ook activiteiten en excursies boeken met lokale gidsen