Fietsarrangement Tentudía

Dag 1 Aankomst in Calera de León in het zuiden van Extremadura

Bij aankomst op het vliegveld  van Sevilla word je -afhankelijk van je keuze- opgehaald door een chauffeur of haal je je huurauto op om zelf naar het zuiden van Extremadura te rijden. De rit duurt ongeveer een uur. Als je in het begin van de middag aankomt kun je meteen gaan genieten van een goede lunch en een bezoek brengen aan het  15de-eeuwse Klooster van Santiago in Calera de León. Kom je in de avond aan dan kun je op verschillende plaatsen tapas gaan eten en je ’s avonds tussen de lokale bevolking op een van de terrassen op het Plaza Mayor begeven. Tips voor goede restaurants in de buurt worden  met de reis meegegeven. Je overnacht vandaag in …

Reisdetails

Reisduur:         5 dagen
Beste seizoen: september-juni
Reissom: €329- p.p. o.b.v. 2 pers.
Toeslagen:
– elektrische fiets €28,- p.p. p.d.
– vervoer van en naar vliegveld Sevilla €90,- p.p. op basis van 2 personen.

Dag 2 Fietstocht Calera de León – Fuentes de León 30 km

Na het ontbijt staat je (elektrische) fiets klaar en ga je op pad. Je fietst vandaag door een sterk glooiend landschap van dehesas. Dit zijn weidse graslanden met steeneiken en kurkeiken waaronder dikwijls varkens scharrelen die zicht tegoed doen aan de bellotas. Op dag 5 bezoek je het Jamon museum in Monesterio en leer je alles over de relatie tussen voedsel en de kwaliteit van de ham. Het eerste dorp dat je tegen komt is het authentieke Cabeza la Vaca (vertaald is dit Koeienhoofd). In dit dorp vindt in de herfst jaarlijks het Fiesta de Castaños plaats.  In het volgende dorp ligt hoog boven op de heuvel het kasteel van Segura de León. Je fietst in totaal vandaag ongeveer 30 km en overnacht in Fuentes de Leon, een langgerekt dorp in een prachtige natuurlijke omgeving…

Inbegrepen bij deze reis

4 overnachtingen in kleinschalige accommodaties met ontbijt,  3 dagen fietsverhuur, bagagevervoer tussen de dorpen en een uitgebreide fietsroutekaart met beschrijving van de bezienswaardigheden en tips.

Rivier

Dag 3: Fietstocht Fuentes de León – grotten – Cabeza la Vaca 36 km

Vandaag ga je na het ontbijt op pad naar de grotten van Fuentes de León.  De grotten zijn een natuurmonument en  bieden bezoekers prachtige geologische formaties en een poort naar de Neolithische tijd. In de omgeving kun je ook mooie wandelingen maken. De fietsroute gaat wederom door een bijzondere, rustgevende omgeving. Na het bezoek aan de grotten  en een eventuele wandeling in de mooie omgeving vervolg je je weg richting Arroyomolinos de León. Dit dorp bevindt zich in Andalusië. Na de lunch fiets je door en kom je weer in Extremadura. Je fietst vandaag ongeveer 36 km en overnacht in Cabeza la Vaca.

Klooster-Tentudia

Dag 4  Fietstocht Cabeza la Vaca- Klooster Tentudía – Calera de León 25 km

Vandaag ga je  na het ontbijt op de fiets voor de laatste etappe. Je fietst over een bergkam op de grens van Extremadura en Andalusië met adembenemende vergezichten. Hier zijn veel roofvogels te spotten. Dit is misschien wel het mooiste stuk van de hele route. We fietsen naar de top van de Sierra de Tentudía waar bovenop een klooster staat dat je kunt bezoeken. Het oorspronkelijke gebouw stamt uit de 13de eeuw. Er is ook een restaurant boven op de berg. Als het open is kun je hier lunchen of een drankje nuttigen en genieten van het adembenemende uitzicht. Het laatste stuk is 9 km bergafwaarts terug naar Calera de León waar je overnacht.

Dag 5  Museo de Jamon

Vandaag is de laatste dag en bezoek je Museo de Jamon de Monesterio waar je alles te weten komt over het leven van de iberische varkens tot en met de traditionele slacht (matanza)  en de kwaliteit van de verschillende varkensprodukten. Als er nog over tijd is ga je daarna genieten van een heerlijke lunch in een plaatselijke taberna. Als het goed is keer je daarna ontspannen en onthaast terug naar het vliegveld van Sevilla.