Je kunt in goed vertrouwen een reis bij Tierragua boeken

Tierragua is lid van het keurmerk Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en je reissom is beschermd via de garantieregeling STO.

Tierragua is een Nederlandse reisorganisatie die gespecialiseerd is in reizen naar Extremadura. Op deze pagina vertellen we je graag meer over het lidmaatschap bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en de garantieregeling STO. Je kan erop vertrouwen dat je reissom bij Tierragua in goede handen is.

Lid van de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties

De Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties telt inmiddels over de 300 leden en behartigt de belangen voor deze specialistische groep reisbedrijven. Tierragua is lid van de vereniging. Voor de reiziger is het belangrijk te weten dat lid zijn van de vereniging de verplichting met zich mee draagt een garantieregeling te hebben voor de reissommen van reizigers. Mocht Tierragua als reisorganisatie failliet gaan, is je reissom beschermd tegen faillissement.

De vereniging zorgt er verder voor dat de belangen van de kleinschalige reisorganisaties behartigd worden in de politiek, op branche niveau en verstevigt de concurrentiepositie t.o.v. de grotere reisorganisaties.

naar de website van VvKR

Garantieregeling reizigersgelden STO

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt Tierragua gebruik van STO-reisgarantie op al haar pakketreizen (behalve losse accommodaties of losse trein- en vliegtickets). Stichting Take Over (STO) zal in geval van faillissement van Tierragua ervoor zorgen, afhankelijk in welke fase van de reis u zich bevindt, dat u uw geld terug krijgt, uw reis kunt vervolgen of naar huis terug kunt reizen.

Om dit te kunnen realiseren maakt de STO gebruik van een derdengeldenregeling.

Als reiziger betaalt u de reissom niet aan Tierragua maar betaalt u deze aan de Stichting Derdengelden Certo Escrow. Certo Escrow, een door de Nederlandsche Bank vrijgestelde betaaldienstverlener, beheert deze stichting.

Wanneer Tierragua voor het einde van uw reis niet in surseance van betaling komt of failliet gaat wordt uw geld 1 dag na afloop van uw reis vrijgegeven aan Tierragua. Mocht Tierragua voor het einde van uw reis in surseance van betaling terecht komen of failliet gaan dan gaan uw reisgelden naar STO. Zo kunnen schuldeisers niet bij uw geld.

Indien u nog niet op reis bent ontvangt u de betaalde reissom terug. Wanneer u reeds onderweg bent zal STO ervoor zorgen dat u ofwel het rechtmatige deel van uw reissom terug krijgt, dat u uw reis af kan maken of dat u naar huis kunt terug keren.

naar de website van STO