Gastronomiereis naar de Sierra de Gata

Extremadura is de plek om zonder veel franje gewoon te genieten van alles wat lekker is. De basis van de cocina Extremeña zijn de streekproducten van uitzonderlijke kwaliteit, verwerkt in eeuwenoude recepten met een moderne inslag en vooral bereid met liefde voor het vak, het produkt en de tafelgast. Eerlijke smaken waarin je de zon en de seizoenen proeft, heerlijk verrassende combinaties. De Sierra de Gata-streek in het noorden van de provincie Cáceres is vooral gekend om zijn olijfolie van topkwaliteit, de heerlijke verse geitenkaas, het Iberico varkensvlees in al zijn vormen, het fijn doorregen rundvlees, de paddestoeltraditie en de typische ensalada de naranja.

Speciaal voor de fijnproevers hebben we een culinair arrangement waarin je niet alleen altijd lekker eet, maar ook kennismaakt met hoe de producten worden gemaakt, gekweekt en verwerkt.

Je verblijft op het domein van Las Cañadas in een leuke stacaravan of een luxe safaritent, een toplocatie middenin de natuur. ’s Ochtends is er een heerlijk ontbijt met verse eitjes, beleg, jam, yoghurt, fruit en brood. Je hebt zelf de mogelijkheid om thee of koffie te zetten.

Dag 1 Aankomst Las Cañadas

Na aankomst is er kennismaking met Bart en Gwen, je gastheer en gastvrouw tijdens deze reis. Zij zullen je rondleiden op het domein van hun schapenboerderij.
’s Avonds wordt er een heerlijk 4-gangen menu bereid met streekproducten en biologisch geteelde groenten uit eigen huerto (groentetuin). Het programma wordt besproken en eventueel bijgeschaafd naar specifieke wensen.

Dag 2 Bio-geitenkaasmakerij

Na het ontbijt bezoek je een kleinschalige bio-geitenkaasmakerij. Hier krijg je uitleg over het productieproces, vanaf het hoeden en melken van de geiten tot aan de frisse, verse kaas op je bord. Vanzelfsprekend kun je hier de geitenkaas zelf proeven en is er de mogelijkheid om kaas te kopen. Na deze interessante ochtend lunch je in een nabijgelegen dorpsrestaurant met verfijnde dagschotelkeuken.
Na de lunch is er tijd om zelf de omgeving te verkennen op de manier die bij je past. Een bezoek aan bergdorpjes of liever een mooie natuurwandeling?
‘s Avonds ga je in de buurt in een gezellige gastrobar dineren waar ze raciones (grote tapas) serveren.

Dag 3 Olijfperserij

Na het ontbijt breng je een bezoek aan een olijfperserij (almazara) en krijg je uitleg over het productieproces, vanaf de olijvenoogst tot aan de heerlijk fruitige olijfolie. Er is een proeverij met uitleg over verschillende smaken en natuurlijk de mogelijkheid om olijfolie te kopen.
Om in stijl te blijven lunch je vandaag in een tot hotel-restaurant omgebouwde oude olijfmolen.
Na de lunch is er weer tijd om zelf de omgeving te verkennen. Je kan lekker gaan paardrijden of doe je dit keer liever een siësta?
Je dineert vanavond in een restaurant met een traditionele keuken met moderne twist.

Dag 4 Wandeling en vertrek

Na het ontbijt wandel je naar Baños de la Cochina, een medicinaal modderbad met een verhaal. Als je wil kun je ook echt een modderbad nemen.

Hierna is het tijd om naar het vliegveld te vertrekken. Je kunt deze reis ook uitbreiden met andere Tierragua arrangementen zoals een stedentrip Werelderfgoed of een wandelreis.

We willen de fijnproevers er wel op wijzen dat er in Spanje geluncht wordt vanaf 14.00 uur en dat er ’s avonds pas vanaf 21.00 uur geserveerd wordt. Even aanpassen dus.

Terug naar Culinair

Reisdetails

Reisduur:          4 dagen / 3 nachten
Beste seizoen:  het hele jaar rond
Reissom:           €379,- p.p. o.b.v. 2 pers.

Deze reis is goed te combineren met andere Tierragua arrangementen.

Vanaf het vliegveld Madrid rijd je in 3 uur (315 km) naar domein Las Cañadas in Villasbuenas de Gata.

Inbegrepen bij deze reis

3 overnachtingen in comfortabele stacaravan of safaritent.
Alle maaltijden (2x lunch, 3x ontbijt en 3x diner).
Bezoek bio-geitenkaasmakerij met proeverij.
Bezoek olijfperserij met proeverij.
Begeleiding bij plannen tussendooractiviteiten.

Optie:
Paardrijden €15,- p.p. per uur.

Exclusief:
Vlucht en huurauto.

Contactformulier