9-daagse groepsreis Veelzijdig Extremadura

Reisdetails

Reisperiode: voorjaar en najaar
Aantal deelnemers: minimum 6 / maximum 8
Reissom:
€1449,- p.p. op basis van 2 pers.
Toeslag eenpersoonskamer: €259,-

Inbegrepen bij deze reis

 • 8 overnachtingen inclusief ontbijt in 4-sterren accommodaties (casa rural en hotel)
 • vervoer per minibus gedurende de gehele reis
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • cultuur-historische rondleiding met lokale Engelstalige gids in Guadalupe en Trujillo
 • privé-excursie met natuurgids in Monfragüe N.P.
 • wijn- en kaasproeverij in Zafra
 • cultuurhistorische rondleiding en wijnproeverij in Almendralejo
 • stadswandeling in Mérida plus bezoek aan museum
 • begeleide wandeling in Sierra de Alijares
 • bezoek aan Cáceres en Natuurpark Los Barruecos
 • gedetailleerde reisinformatie
 • boekingskosten en bijdrage STO Garant

Vrijwel niets is vlak in Extremadura. Het hebben van een redelijke conditie is wel een vereiste tijdens deze reis.

Opties:

 • excursie steppevogels kijken (ca. 4 uur) €50,-
 • verlenging reis met verblijf in Sevilla; prijs op aanvraag

Exclusief:

 • Vlucht van en naar Sevilla
 • Lunch (behalve bij excursie naar Monfragüe N.P.) en avondeten
 • Verzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Klik op een foto voor vergroting

9-daagse groepsreis Veelzijdig Extremadura

Wel eens gedacht aan een vakantie naar de Spaanse regio Extremadura? Extremadura ligt in het Spaanse binnenland en is nog niet ontdekt door het grote publiek. Het is een ideale vakantiebestemming voor mensen die geïnteresseerd zijn in cultuur, maar ook kunnen genieten van ongerepte natuur. Deze kleinschalige groepsreis wordt begeleid door twee Nederlandse reisleiders die de regio op hun duimpje kennen. Ze laten je de geweldige veelzijdigheid van deze authentieke Spaanse streek beleven en bieden een culinaire ontdekkingstocht langs heerlijke streekproducten zoals wijn, kaas en ham.

Vanuit twee viersterren accommodaties bezoeken we de highlights van deze Spaanse regio en gaan we van de gebaande paden af om onbekendere ‘’juweeltjes’’  te bezoeken die niet in een reisgids terug te vinden zijn. Onderweg lunchen we in uitstekende restaurants waar we kunnen genieten van de local cuisine.

Het programma is heel divers. De werelderfgoed steden Cáceres, Mérida en Guadalupe maar ook het wonderschone Trujillo zijn culturele hoogtepunten maar we maken ook kennis met de onbekende ‘’pareltjes’’ op het platteland van Zuid-Extremadura. We gaan de prachtige natuur van Extremadura ontdekken waarbij er volop keuzemogelijkheden voor wandelingen zijn of vogels kijken met een vogelgids. Met een natuurgids gaan we op excursie naar een exclusief deel van het Nationaal Park Monfragüe dat bekend staat om zijn vele roofvogels. Onder begeleiding van een sommelier bezoeken we een wijnboer in het wijngebied Ribera de Guadiana en proeven we heerlijke streekwijnen, kazen en tapas.

Tijdens de reis is er ook voldoende ruimte voor een rustmoment. We verblijven 3 nachten in een rustig gelegen sfeervol casa rural in een pueblo blanco in Zuid-Extremadura en 5 nachten in een luxe hotel prachtig gelegen midden in de natuur in het hart van Extremadura. Hier zul je ’s avonds versteld staan van de prachtige sterren aan de donkere hemel.

Tot slot, vrijwel niets is vlak in Extremadura. Het hebben van een redelijke conditie is dan ook noodzakelijk om mee te kunnen doen aan de meeste onderdelen van het programma tijdens deze reis.

Dag 1: Amsterdam-Sevilla – Zuid-Extremadura
We komen ‘s avonds aan op het vliegveld van Sevilla en rijden dan in ongeveer een uur naar ons eerste verblijf, een sfeervol casa rural in een pueblo blanco in Zuid-Extremadura.

Dag 2: Culturele parels van Zuid-Extremadura
Vandaag gaan we op ontdekkingstocht in Zuid-Extremadura. We bezoeken onbekende kloosters en kapelletjes die verborgen liggen in het natuurschoon. We rijden over prachtige weggetjes die slingeren door een karakteristiek dehesa landschap en genieten van adembenemende vergezichten. Dehesas zijn weidse graslanden met steeneiken en imposante kurkeiken waaronder dikwijls varkens scharrelen en die in het voorjaar vaak geel- of rood kleuren van de wilde bloemen.

Dag 3: Zafra en wijn-kaasproeverij
Niet ver van onze casa rural ligt de kleine stad Zafra die we vandaag gaan verkennen. Zafra wordt ook wel klein Sevilla genoemd en ligt aan de strategische “Via de la Plata”, of de Zilverroute. In deze stad ligt het 15e-eeuwse Alcázar (fort) waar rondom heen de middeleeuwse wijk zich in een netwerk van kleine straatjes uitstrekt. Tegenwoordig huisvest het Alcázar een staatshotel (parador). De parador is de beginpunt van een bijzondere wijn-kaasproeverij, die door een professionele sommelier met passie wordt begeleidt.

Dag 4: Mérida (museum en stadswandeling)
Vandaag gaan we naar Mérida dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat vanwege zijn vele Romeinse oudheden. We beginnen met een bezoek aan het Museo Nacional de Arte Romano. In dit mooie museum vind je veel kunstschatten uit de Romeinse tijd.  Na de lunch maken we een stadswandeling die voert langs de Trojaanse boog, de tempel van Diana, de oude brug over de rivier de Guadiana, het aquaduct Los Milagros, het amfitheater en het klassieke theater. In dit Romeinse theater in de buitenlucht, vindt elke zomer het grootste en oudste Internationale Festival van Klassiek Theater van Spanje plaats. Aan het eind van de dag rijden we naar onze volgende verblijfsplaats in het hart van Extremadura. Het hotel ligt op een prachtige locatie waar een glooiend landschap met rotsformaties en vele soorten loofbomen de boventoon voeren. Hier verblijven de we komende 5 nachten en kunnen we genieten van de rust en ruimte om ons heen.

Dag 5: Wandelen, vogelkijken of rustdag
De fantastische natuur in Extremadura staat vandaag centraal. Op het programma staat een mooie maar redelijk pittige wandeling van 3-4 uur in de Sierra de Alijares. Veel wandelroutes in deze omgeving gaan over oude Romeinse paden of veepaden. Het hebben van een (redelijk) goede loopconditie is wel belangrijk, omdat de paden rotsachtig zijn en er een paar venijnige klimmetjes inzitten. De uitzichten tijdens de wandeling zijn geweldig.

Ben je geïnteresseerd in vogels? Dan kun je er ook voor kiezen om vandaag met een vogelgids mee te gaan naar de vlaktes rondom Cáceres en Trujillo. Hier gaan we op zoek naar steppevogels zoals de grote en kleine trap, de witbuik- en zwartbuikzandhoen, maar ook vogels zoals de steenuil, scharrelaar, zuidelijke klapekster, kleine torenvalk en hop kunnen we tegenkomen.

En voor diegenen die een rustdag willen, dat kan ook. Het hotel heeft een zwembad dat het gehele jaar geopend is, dus als het weer goed is, zou je een frisse duik kunnen nemen.

Dag 6: Guadalupe en Trujillo
Vandaag bezoeken we de prachtige steden Guadalupe en Trujillo. We beginnen in het 14de -eeuws imposante koninklijk klooster van Guadalupe dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat en worden de hele dag vergezeld door een professionele Engelstalige gids die ons veel kan vertellen over de cultuurhistorische achtergrond van het wereldberoemde klooster en van beide steden. Na de lunch in Guadalupe rijden we naar Trujillo, de stad van de conquistadores. Hier bevindt zich ook het Plaza Mayor dat als één van de mooiste pleinen van Spanje wordt beschouwd. We bezoeken hier onder andere het kasteel en de Santa Maria la Mayor kerk.

Dag 7: Dagexcursie naar Monfragüe Nationaal Park
Een bezoek aan het Monfragüe Nationaal Park mag niet ontbreken tijdens onze reis. Monfragüe is een van de 15 nationale parken in Spanje en beroemd vanwege zijn grote aantal roofvogels. Zo leeft in Monfragüe de grootste populatie monniksgieren van Europa. Vandaag gaan we op pad met Cristina, een lokale natuurgids die ons meeneemt naar een exclusief deel van Monfragüe N.P. We zullen deels met 4×4 en deels wandelend de ongerepte omgeving verkennen. Voor verrekijkers wordt gezorgd zodat je niks mist van de spectaculaire roofvogels die hier rondcirkelen. We sluiten de excursie af met een lunch in de natuur.

Dag 8: Los Barruecos en Cáceres
We beginnen onze dag in Los Barruecos. Dit natuurpark ligt vlakbij Cáceres en heeft een zeer apart landschap van stuwmeren met rondom metershoge granieten keien waar bovenop ooievaars nestelen. Hier kunnen wandelliefhebbers een mooie wandeling maken. En voor de moderne kunstliefhebber is er het museum Vostell met avantgardistische kunst, gezeteld in een oude wolwasserij.

Vervolgens gaan we naar Cáceres dat in 1986 uitgeroepen werd tot UNESCO-werelderfgoed. De ommuurde stad is namelijk een van de mooiste voorbeelden van middeleeuwse steden die je ter wereld kunt vinden en is het decor geweest van meerdere films, waaronder de bekende serie Game of Thrones.

Hét plein van Cáceres, het Plaza Mayor, biedt een prachtig zicht op de oude ommuurde stad waar bijna elke kerk, toren en paleis uit de 16de eeuw stamt. Boven de Arabische muren die gebouwd zijn op Romeinse resten torenen de hoge palazzo’s (zomerhuizen voor rijken) en de Romeinse en Moorse gebouwen uit die ’s avonds sprookjesachtig verlicht zijn. We zijn hier ook nog na zonsondergang zodat je zelf kan ervaren hoe het is om in de donkere ‘’Middeleeuwen’’ te zijn terwijl je door de straatjes van de oude stad slentert. Er zijn ook verschillende musea die een bezoek waard zijn. Informatie hierover wordt ter plekke gegeven.

Dag 9: Wijn tour Almendralejo –  vliegveld Sevilla
De laatste dag staat in het teken van het proeven van lokale streekproducten van topkwaliteit. We beginnen met een bijzonder Cava-ontbijt en gaan vervolgens op wijntour in het hart van het Ribera de Guadiana wijngebied. We maken kennis met een wijnboer en leren over hoe wijn wordt geproduceerd. We sluiten af met een wijnproeverij en een selectie van traditionele tapas. In de loop van de dag rijden we richting het vliegveld van Sevilla voor de terugreis. Er is ook de mogelijkheid om je reis nog te verlengen met een paar dagen in Sevilla.

Reisdetails

Reisperiode: voorjaar en najaar
Aantal deelnemers: minimum 6 / maximum 8
Reissom:
€1449,- p.p. op basis van 2 pers.
Toeslag eenpersoonskamer: €259,-

Inbegrepen bij deze reis

 • 8 overnachtingen inclusief ontbijt in 4-sterren accommodaties (casa rural en hotel)
 • vervoer per minibus gedurende de gehele reis
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • cultuur-historische rondleiding met lokale Engelstalige gids in Guadalupe en Trujillo
 • privé-excursie met natuurgids in Monfragüe N.P.
 • wijn- en kaasproeverij in Zafra
 • cultuurhistorische rondleiding en wijnproeverij in Almendralejo
 • stadswandeling in Mérida plus bezoek aan museum
 • begeleide wandeling in Sierra de Alijares
 • bezoek aan Cáceres en Natuurpark Los Barruecos
 • gedetailleerde reisinformatie
 • boekingskosten en bijdrage STO Garant

Vrijwel niets is vlak in Extremadura. Het hebben van een redelijke conditie is wel een vereiste tijdens deze reis.

Opties:

 • excursie steppevogels kijken (ca. 4 uur) €50,-
 • verlenging reis met verblijf in Sevilla; prijs op aanvraag

Exclusief:

 • Vlucht van en naar Sevilla
 • Lunch (behalve bij excursie naar Monfragüe N.P.) en avondeten
 • Verzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Klik op de kaart voor vergroting