In alle rust vogels spotten in Extremadura

Voordat de Corona zich op een negatieve manier manifesteert heb ik samen met Jan een reis, via ons bekend reisbureau, geboekt naar Extremadura. Gelukkig kunnen we achteraf naar ruim twee jaar eindelijk naar Extremadura afreizen. Omdat we beiden de wens genieten van rust en stilte, vinden we bij Natuurhuisje.nl een luxe en schitterend huis in de “ middle of nowhere”, bij Montanchez.
Het uitzicht vanuit de grote veranda is fenomenaal op de tuin met zwembad en de sprookjesachtige berg op de achtergrond. Wat een stilte. We horen alleen de vele afwisselende vogel geluiden.

Na veel speurwerk op het internet kom ik terecht op de website van Tierragua en leg ik het eerste contact met Anouschka Holten. Zij vertelt zeer geïnteresseerd en geïnspireerd over het vogels spotten in Extremadura. Mijn hart slaat op hol en ben verkocht. Anouschka biedt een ervaren Engels sprekende gids José Luis aan. Ze heeft samen met José ook vogels gespot in speciale en interessante gebieden. Dat willen we ook meemaken. Zo gezegd, zo gedaan. We zijn 3 dagen met deze voortreffelijk gids José Luis op stap geweest. Niet naar de normale en toeristische gebieden. Wel naar de steppen, moeras en bosgebied, waar we in alle rust zo’n 125 verschillende vogelsoorten spotten en fotograferen. Uiteraard met de enorme hulp van de uitstekende gids José, die een super gehoor heeft en haviksogen. Bijzondere vogels, zoals de Oehoe, zwarte tapuit, blauwe rotslijster, gieren en diverse roofvogels worden vlug gespot. In het vogelboek zoeken we de voor ons onbekende soorten op en bekijken de details aandachtig.

Ook de prachtige natuur met de bijzondere afwisselende flora en fauna trekt enorm onze aandacht. Wat een pracht en praal. Woorden schieten hierbij tekort.

Wat hebben we genoten. Bij thuiskomst zullen we de 1500 foto’s selecteren en een mooi dagboek samenstellen van de vele mooie vogels en het prachtige Extremadura.

Nogmaals hartelijk dank aan Anouschka van Tierragua en de gids José voor het onvergetelijk avontuur.

Jan uit Echt en Jan uit Ittervoort.