Onbekend Extremadura komt tot leven

Extremadura, ik had er nog nooit van gehoord maar dankzij Anouschka kwam deze regio tot leven. We wilden er in het voorjaar naar toe. Anouschka gaf ons (twee stellen) opties voor overnachten en we kozen voor een oud statig huis in Montánchez.
Toen we er aankwamen werden we hartelijk welkom geheten door de eigenaar. Hij vertelde over het huis en om het ons gemakkelijk te maken had hij iemand uit het dorp gevraagd om voor hem te komen vertalen. Een Nederlandse die er woont. Vol liefde vertelde hij over de geschiedenis, oude details etc. Het huis kwam ons wat donker over. Dikke muren, kleine ramen, maar gelukkig was er het dakterras. Toen het in de loop van de week 36 graden werd waren de kleine ramen en de dikke muren van groot nut. Beneden was het lekker koel.

Het dorpje is zeer authentiek. En vandaaruit kun je prachtige wandelingen maken tussen de olijfboomgaarden en vijgenboomgaarden. Ook druiven groeien er goed. Kleinschalig landschap, afwisselend en zeer rustig.
Anouschka had ons voorzien van zeer uitgebreide informatie over het gebied, wat er te doen is, hoe er te komen, restaurants, wandelingen etc. Fantastisch om onze keuzes uit te maken. Ook had zij op basis van onze wensen suggesties gedaan voor uitstapjes. Wij hebben via Anouschka een vogel excursie geboekt. Deze was fantastisch. Vroeg op maar dan heb je ook wat. Geweldig veel vogels gezien met onze gids en zelfs voor niet-vogelaars een hele mooie belevenis. In Cáceres heeft Anouschka voor ons een cultuur historische rondleiding geboekt. Je ziet hierdoor echt andere elementen in een stad dan wanneer je er zelf doorheen loopt. Na nog een wijnproeverij in een lokaal wijndomein was onze vakantie in Extremadura ten einde.

We hebben genoten van het landschap en de authentieke, niet toeristische stadjes. Anouschka had ons van meer informatie voorzien dan we in onze 10 dagen konden doen. Genoeg keuze dus en een reden om nog eens terug te keren.
Dank Anouschka voor je geheel verzorgde reis!

Marian, Zaltbommel