Tierragua is ontstaan vanuit mijn passie voor reizen en vanuit mijn drang om ‘’onbekende’’ gebieden te ontdekken.

Van daaruit is het ontwikkelen van vernieuwende ideeën voor reisbeleving en het op de kaart zetten van onbekende gebieden voor ecotoerisme, ontstaan. Al vanaf heel jong was ik gefascineerd door verhalen over ontdekkingsreizigers. Mijn grootste droom was zelf een ontdekkingsreiziger worden. Ik zat als kind elke dag met mijn neus in de atlas op zoek naar ‘avontuur’. Na de middelbare school was het voor mij een logische stap om fysische geografie te gaan studeren waarbij ik veldwerk en bodemonderzoek kon doen op verschillende plekken in de wereld.

In mijn vorige baan als adviseur op het gebied van de arbeids-en organisatiepsychologie heb ik veel ervaring opgedaan en kennis vergaard over (organisatie)psychologie. Voor mij ligt het ontwikkelen van ideeën voor reisbeleving op het snijvlak van reizen en psychologie.

Sinds 2008 kom ik vaak in Extremadura en heb ik me langzamerhand gerealiseerd dat dit deel van Spanje nog niet echt ontdekt is door toeristen. Het plezier dat ik beleef aan dit stukje wildernis, zowel in de natuur als in het alledaagse leven wil ik graag delen met reizigers die ook het liefst ongeplaveide wegen volgen. Het spontane leven ontvouwt zich hier voor je ogen. Aan haasten doen ze niet en stress bestaat hier niet of nauwelijks. Extremadura is de ultieme relaxplek van Europa. En dat moet vooral zo blijven dus kleinschaligheid en ecotoerisme staan hoog in het vaandel bij Tierragua.

Tierragua biedt sinds 2018 reizen naar Extremadura aan. Ik werk graag samen met de Extremeño bevolking om bijzondere accommodaties en interessante excursies en rondleidingen aan te bieden en om het reizen voor zowel de reiziger als de local tot een positieve ervaring te maken.

Voor elke reiziger stel ik een unieke reis samen, gebaseerd op de specifieke reiswensen van de klant. Alle reizen op de website zijn dan ook voorbeeldreizen waar naar hartenlust van afgeweken kan worden. Of zoals Reismagazine Columbus travel het verwoordde: De suggesties van Tierragua leiden je ver buiten de gebaande paden en ademen kwaliteit, authenticiteit en kleinschaligheid.

Anouschka Holten

Eigenaar van Tierragua en Reisspecialist voor Extremadura