Maak kennis met Extremadura en sla twee vliegen in één klap

Extremadura is relatief onbekend maar heeft alles waar we tegenwoordig naar snakken: rust, ruimte, natuur, cultuur, gastronomie én vriendelijke mensen. Bovendien is de prijs van een drankje vergelijkbaar met de prijs die we in Nederland 20 jaar geleden betaalden. Zeer schappelijk!

Op 7 en 8 september zijn er twee etappes van de Vuelta 2022 gepland in de Spaanse regio Extremadura. Een heuvelrit in het zuiden en een bergrit in het prachtige noorden.
In het zuiden, op de grens met Andalusië, vindt de dag na de Vuelta etappe nog een andere bijzondere traditie plaats die al eeuwenoud is. Al sinds de 13de eeuw is er in Calera de León op 8 september een processie (de Romería de Tentudía) waarbij het beeld van Virgen de nuestra señora Tentudía (Maagd Maria) weer terug naar het klooster bovenop de 1100 m hoge Tentudía gaat. Ruim 3 weken daarvoor (15 augustus) is het beeld van de Maagd met groot gevolg van het klooster naar de kerk beneden in het dorp gebracht.
En de top van de Tentudía is precies de plek waar op 7 september de finish is van de 17e etappe van de Vuelta.

Lijkt het je leuk om deze twee bijzondere, maar o zo verschillende evenementen mee te maken en ben je nieuwsgierig naar wat de regio Extremadura nog meer te bieden heeft? Laat Tierragua dan een leuke reis op maat voor je boeken!

Een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met deze veelzijdige Spaanse regio!

Etappe 17: Aracena – Monasterio de Tentudía

Etappe 18: Trujillo – Piornal