Reizen maakt gelukkig

Zelf hang ik altijd graag aan de lippen van mensen die heel bereisd zijn en vertellen over hun avonturen in een of ander afgelegen oord op onze planeet. Als klein kind was het mijn droom om ontdekkingsreiziger te worden. En eigenlijk is dat nooit veranderd. Niets is voor mij leuker dan het onbekende en onverwachte.

Afgelopen jaar werd ik door de corona beperkingen gedwongen op ontdekking in mijn eigen woonomgeving te gaan. En dat leverde onverwacht ook verrassingen op. Zo wist ik op een gegeven moment precies waar ik ’s avonds in de duinen een vos kon spotten en op welke struik ik de blauwborst kon vinden. Ik kreeg meer oog voor details en ontdekte patronen in de natuur die ik niet eerder had ontdekt.

Ik kan nu iets beter de mensen begrijpen die helemaal geen behoefte hebben om te reizen. Maar het grote contrast tussen mensen die reizigers in hart en nieren zijn en niet-reizigers, blijft me intrigeren. Als ik zoveel geluksgevoel uit het reizen haal, waar halen zij het dan vandaan?

Nu er langzaamaan meer mogelijk wordt, begint mijn ‘’ontdekkingsgen’’ in ieder geval weer te kriebelen en kan ik niet wachten om naar plekken op onze aardbol te gaan waar ik nog niet eerder ben geweest. En jij?

Ben je benieuwd wat reizen met jóu doet?

Een interessante blog waarin wordt uitgelegd waarom reizen gelukkig maakt:

VvKR – Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties – Reizen maakt gelukkig