Reizigers blikken terug op hun rondreis door Extremadura

Wij zijn op zoek gegaan naar mooie regio’s in Spanje en kwamen bij het minder toeristische Extremadura uit. Vervolgens gingen we op zoek naar een reisorganisatie die in deze regio mooie reizen aanbiedt en vonden toen Tierragua.

Door de Corona-pandemie is onze reis een jaar en een paar maanden uitgesteld geweest. In de tussentijd hebben we constant prettig contact hierover gehad en hebben zonder problemen begin dit jaar de vakantie kunnen verschuiven van juni naar september.

Dankzij Tierragua hebben we Extremadura van zijn mooiste kant leren kennen, een zeer mooi en gevarieerd gebied ter grootte van Nederland. Elke dag was weer anders. Zo maakten we de ene dag een wandeling in het Gredos hooggebergte en kwamen we de volgende dag op weg naar Cáceres een vogelspotplek tegen waar we werkelijk onze ogen uitkeken. Nooit zagen we zoveel roofvogels van zo dichtbij. Aan het eind van de dag kwamen we in de Middeleeuwse sferen van het oude Cáceres en verbleven we in een prachtig huis op loopafstand van het centrale plein. Ook de excursie met een van de lokale gidsen leverde niet alleen een proeverij van heerlijke lokale wijnen en kazen op, maar ook een gesprek over de vergelijking van het alledaagse leven in deze Spaanse regio met dat in Nederland. Met een andere gids maakten we juist een prachtige natuurexcursie in een vogelrijk gebied met als afsluiting een heerlijke lunch op een mooie plek.

Tierragua heeft voor ons de reis zo samengesteld dat we hebben kunnen genieten van een goede mix van cultuur, natuur en gastronomie. Met als bonus de vriendelijke mensen die je overal tegenkomt. Voor vertrek ontvingen we een hele map aan gevarieerde en waardevolle reistips voor zowel onderweg als op de verblijfsplaats zelf. Van stads- en natuurwandelingen, natuurzwembaden, mooie wegen, panoramische uitzichten, onbekende kerkjes en kloosters in the middle of nowhere tot lokale restaurants waar je heerlijk kunt eten. Noem het maar op.

Zonder Tierragua zouden we van Extremadura heel veel gemist hebben.
Wij hebben het idee dat deze gespecialiseerde reisorganisatie, Extremadura op haar duimpje kent.
Tijdens onze reis hebben wij bovendien in zeer mooie appartementen en hotels overnacht.

Tierragua verdient een hele dikke pluim, het was geweldig.
Wij willen volgend weer met Tierragua in zee, wij hebben beslist nog niet alles gezien.

Ton en Marij, Sittard