Wandel- en fietsvakantie in Extremadura en stedentrip Sevilla

Astrid en Teus zijn afgelopen mei/juni op een 17-daagse fiets- en wandelvakantie naar Extremadura gegaan en hebben daar een stedentrip Sevilla aan vastgeknoopt.
In deze blog kun je lezen over hun belevenissen op 3 verschillende dagen tijdens hun actieve reis.

5-daagse Fietstour in Zuid-Extremadura

Verslag van de vierde dag

Na een relaxte ochtend bij het astronomiecomplex in Fregenal de la Sierra en het plakken van gaatje nummer 3 stappen we om 12.15 dan op eindelijk op de fiets richting Zafra. Het is vandaag bewolkt maar met een aangename 25 graden is het heerlijk fietsweer. Een hele mooie en afwisselende route, die ons eerst door vrij ruig gebied voert, met veel bloemenpracht van oleanders en heel veel zoet geurende gele struiken. We houden onze eerste stop bij een klein poeltje. We horen weer alleen het getjilp van vogels. Wat een rust! In Valencia del Ventoso zijn we net op tijd (jaja 14:30 begint hier echt de siësta) bij de Spar. We eten dit keer onze eigen lunch op het centrale plein. Drie kwartier verderop in een uitgestorven klein plaatsje, drinken we onze thee en laden we mijn telefoon nog wat op via de powerbank. We moeten de Wikiloc route immers wel tot Zafra kunnen blijven volgen. Het laatste stuk gaat over een lastig zandpad met veel keien, maar ik stuur daar nu al veel makkelijker en sneller doorheen dan de eerste dag. Krijg er zowaar plezier in! In Zafra worden we hartelijk ontvangen in Casa Ruy Lopez. Ff douchen en lekker languit! Zafra is een levendige stad. We wandelen door de straatjes van het middeleeuwse centrum. Drinken in de avondzon een wijntje en slenteren weer verder. We kiezen 1 van de tips restaurants van Anouschka, blijkt het een restaurant te zijn dat in de Michelingids vermeld staat. Genoten!

2-daagse stedentrip Sevilla

Je kunt niet in Sevilla zijn zonder het Real Alcázar en de kathedraal bezocht te hebben. Na het waanzinnig uitgebreide 3 gangen ontbijt dus allereerst naar het Alcázar, bestaande uit het 1000 jaar oude Moorse paleis, het gotische paleis en de enorme tuinen. We dwalen er wel drie uur rond. En vinden ook de plek in de tuin, waar we vanuit onze hotelkamer op uitkijken. De pauwen die we vanochtend vroeg hoorden, zien we er vandaag rondlopen! Gisteravond aten we tapas, waaronder caracoles – slakjes, zo’n 60 (!) in een portie- bij de Setas, vanmiddag eten we een heerlijke paella in de wijk El Arenal en lopen langs de rivier weer terug naar het hotel. De kathedraal is meer dan imposant! Bijzonder is de mantel waarin Karel V in 1520 tot keizer is gekroond. En het graf van Columbus. We beklimmen ook de Giralda en kijken mooi uit over Sevilla. Na anderhalf uur ons vergaapt te hebben aan alle pracht en praal is het tijd voor een sangria op een terras. Salud!

7 dagen Bergwandelen in Noord-Extremadura

Verslag vanuit Sierra de Gata

Vanochtend vertrokken vanuit de Jerte vallei, komen we aan het eind van de dag in alweer een erg mooi appartement aan in één van kleine straatjes in het centrum van Gata. Er is dit keer geen veranda of ‘buiten’ maar binnen is het heerlijk koel. De volgende ochtend staan we voor ons doen vroeg op, om de ergste hitte voor te zijn en maken een wandeling rondom Gata. We lopen eerst langs olijfgaarden, door gemengd bos en langs en tussen enorme granietblokken door. De vegetatie is hier heel anders dan in de valleien waar we hiervoor geweest zijn. We zitten hier trouwens vlakbij de grens met Portugal. Eenmaal weer uit het bos klimmen we nog een aardig eind omhoog naar de Torre de Almenara. Een toren uit e 14e eeuw, die weer gebouwd is op de restanten van een Arabische burcht uit de 12de eeuw. We eten ons pan en chorizo en genieten van het 360 graden uitzicht. Weer afdalend naar Gata passeren we diverse stroompjes, puentes y fuentes, en zien we enorm veel vlinders en mooi gekleurde libellen. Terug bij de auto verruilen we onze bergschoenen weer voor slippers. Ik zie dan pas dat onze fijne Fiat onder een sinaasappelboom geparkeerd staat. Wat een zaligheid, dit klimaat. We komen bij van 11 km en 400m stijgen en dalen met 4 heerlijk koude cervezas bij Manolete, ook weer op het centrale plein. Zo leuk dat je ongevraagd altijd wat tapas bij je drankjes krijgt. En we blijven ons verbazen over de prijzen. Gisteren betaalden we voor 4 wijntjes 4,80. Nu rekenen we voor 4 biertjes zowaar weer 4,80 af. Vamos por una siësta!