Wandelen en genieten van heerlijke streekproducten in de Sierra de Gata

Extremadura is een ongekend en ongerept stukje Spanje, tegen de Portugese grens. Voor wandelaars en natuurliefhebbers de “place to be” om volop te genieten van prachtige landschappen, zeldzame fauna en flora en vooral rust. In het noorden van de provincie Cáceres, vind je alle landschappen van Extremadura op een kluitje en bovendien nog eens een prachtige bergketen, de Sierra de Gata. Elk seizoen is verrassend anders en altijd even prachtig. Op het domein Las Cañadas runnen Bart en Gwen een off-grid natuurervaringscentrum en kan je verblijven in en met de natuur. Verblijven kan in een luxe stacaravan of in een leuk ingerichte safaritent. ‘s Ochtends word je wakker van het gekwetter van de vogels, het gezoem van de bijen en het geblaat van de schapen en ’s avonds geniet je van een nachtegaal bij de donkere sterrenhemel en de stilte van de nacht.

Een geslaagde wandel- of natuurvakantie is een vakantie van alleen maar genieten en je geen zorgen hoeven te maken. In dit wandelarrangement wordt voor alles gezorgd. Na de welkome ontvangst op de finca volgt een korte wandeling. Tijdens het avondmaal worden je wensen en verwachtingen, je fysieke mogelijkheden en de weersomstandigheden besproken zodat voor elke gast een wandelvakantie op maat gemaakt kan worden. Bart en Gwen regelen het verblijf, alle maaltijden en begeleiden waar gewenst de wandelingen en uitstapjes. Elke avond wordt er gezamenlijk aan één grote tafel met eventueel andere gasten en de gastvrije eigenaren gegeten. De maaltijden zijn bereid met streekproducten en biologisch geteelde groenten uit eigen huerto (groentetuin). En dat pure proef je!

Wandelpaden in deze streek zijn er in overvloed. Langs de meren of door de weiden en langs de oude muurtjes van graniet.

Neem bijvoorbeeld de wandeling Gata-Almenara-Gata. Langs een oude Romeinse weg wandel je door de moestuinen van het dorp hoger de vallei in. Het pad is goed onderhouden, een nieuw bruggetje brengt je over een beekje. Hier wordt het pad smaller en loop je in de schaduw van eiken en kastanjes. Aan de rand van het bos krijg je het einddoel in zicht, de Almenara, een oude Romeinse toren. De fikse klim wordt beloond met een prachtig panorama.

Of neem het zo goed als verlaten dorpje Trevejo als begin- en eindpunt. Kuier eerst eens door de steegjes. De natuurstenen huisjes plakken bijna onzichtbaar tegen de berg. Langs het waterreservoir klim je naar het eikenbos. Hier begint een zacht-glooiend pad dat, valleitje na valleitje, in de lente omgeven wordt door prachtige voorjaarsbloemen. Terug in Trevejo beloon je je nieuwsgierigheid met een bezoek aan de kasteelruïne en trakteer je jezelf op een drankje met tapa in de lokale bar.

Terug naar Wandelen en Fietsen

Reisdetails

Reisduur:         4 dagen / 3 nachten met mogelijkheid tot verlenging of uitbreiding met andere Tierragua bouwstenen of -reizen.
Beste seizoen: gehele jaar (de zomer is warm)
Reissom:         €299,- p.p. o.b.v. 2 pers.
Vanaf het vliegveld Madrid rijd je in 3 uur (313 km) naar domein Las Cañadas in Villasbuenas de Gata.

Inbegrepen bij deze reis

3 overnachtingen in luxe stacaravan of safaritent midden in de natuur.
Alle maaltijden (ontbijt, lunch en gezamenlijk diner met streekproducten).
Wandelen en begeleiding op maat.
Tierragua reistips voor het ontdekken van deze onbekende mooie regio.
Exclusief:
Vlucht en huurauto.

Contactformulier