Rondreis langs de highlights van Extremadura? Of stel je liever je eigen unieke reis samen?

Tierragua is specialist in reizen naar Extremadura en biedt unieke maatwerkreizen aan; reizen die passen bij jou. Want ieder mens is uniek, heeft een eigen voorkeurstempo van reizen en wil iets anders. Sinds kort bieden we ook kleinschalige groepsreizen aan waarbij de veelzijdigheid van Extremadura aan bod komt.

Verantwoord reizen

Tierragua biedt reizen en activiteiten aan die samen met de lokale bevolking van Extremadura zijn ontwikkeld en waarbij respect voor het lokale karakter van de streek en van de bevolking voorop staat. Zo werkt Tierragua met lokale gidsen en biedt het kleinschalige accommodaties aan. Toerisme staat in Extremadura nog grotendeels in de kinderschoenen. Dat heeft zijn charme, maar ook enkele nadelen. Zo is het niet altijd mogelijk om met het openbaar vervoer op alle plekken te komen. Tierragua biedt daar waar mogelijk is, reizen aan waarbij de ecologische footprint die je achterlaat zo klein mogelijk is. Zo kan er voor een aantal reizen van het openbaar vervoer gebruik gemaakt worden en biedt Tierragua fiets- en wandelvakanties aan.

Reizen op maat

Als je ons vertelt wat je interesses zijn, wanneer je op reis zou willen en hoeveel tijd je daarvoor hebt, kunnen we je vanuit onze expertise een reisvoorstel doen of aangeven wat er mogelijk is. Zo zullen we bijv. kijken of er op het moment van je reis in de buurt een lokale activiteit is die aansluit bij je interesses. Deze lokale activiteiten (bijv. een culinair festival) zijn niet in een reisgids terug te vinden, maar vaak zeer de moeite waard en een garantie voor een unieke ervaring. Kies je voor bijvoorbeeld slow travel dan maak je minder kilometers maar ontdek je meer van de omgeving en kom je makkelijker in contact met de lokale bevolking.

Om je inspiratie te geven hebben we een aantal kortere en langere voorbeeldreizen samengesteld onder verschillende thema’s.
Er is keuze uit de thema’s: Ervaar de Cultuur en Geschiedenis, Culinair genieten, Ontdek de Natuur, Onthaasten op het platteland en Wandelen en fietsen in Extremadura.

Ga naar onze Reisthema pagina om de voorbeeldreizen te bekijken.

De reizen zijn geschikt voor iedereen die van ontdekken houdt: singles, koppels, families en grote(re) en kleine(re) gezelschappen.