Dagtrip wijnproeverij, ham museum en genieten van streekproducten

Reisdetails

Reisduur:          1 dag (ca. 11:00 – 16:00)
Beste seizoen:  het gehele jaar
Reissom:           vanaf €99,- p.p. o.b.v. 2 personen

Inbegrepen bij deze dagtrip

Rondleiding en proeverij bij bodega in het wijngebied Ribera del Guadiana
Bezoek aan Museo del Jamón (ham museum) in Monesterio
Begeleiding door lokale Engelssprekende gids
Uitgebreide lunch van heerlijke streekgerechten en wijn van de bezochte wijnmakerij in een taberna Extremeña

Exclusief vervoer

Opties
Combineer een stedentrip in Sevilla met een dagtrip naar Zuid-Extremadura en geniet van en leer over de hoogkwalitatieve streekproducten. Mocht je geen eigen vervoer hebben informeer dan naar de mogelijkheden. Er zijn goede busverbindingen tussen Sevilla en Monesterio.
Deze culinaire belevenis is goed te combineren met andere Tierragua arrangementen, zoals onthaasten op het platteland, de fietsarrangementen en de 15 daagse autorondreis.

Klik op de kaart voor vergroting

Klik op de foto voor vergroting

Dagtrip wijnproeverij, ham museum en genieten van streekproducten

Vanuit Sevilla kun je een leuke culinaire dagtrip naar Zuid-Extremadura maken. Extremadura kent een eeuwenlange traditie van wijnbouw die teruggaat tot de Romeinse oudheid. Hoewel Extremadura als wijnleverancier relatief onbekend is, heeft de wijnstreek Ribera de Guadiana het kwaliteitskeurmerk DO (Denominatión de Origen). De meeste bodegas (wijnmakerijen) in deze streek worden gerund door families en hebben inmiddels hun ouderwetse tinajas (grote aarden kruik) verruild voor een moderne roestvrijstalen uitrusting. Ze beschikken over de modernste wijnbereidingstechnologie. In het zuiden van Ribera de Guadiana ligt het plaatsje El Raposo met maar liefst 4 bodegas. Deze streek heeft door zijn hogere ligging iets mildere temperaturen dan zijn omgeving waardoor de stammen van de wijnrank wat later ontkiemen, de vochtigheid in de zomer wat hoger is en de oogst wat later is, wat de druif speciale eigenschappen geeft. Hierdoor is er een uitstekende vergisting van de most. En dit proef je terug in de heerlijke wijnen die er vandaan komen.

Je bezoekt vandaag onder begeleiding van een lokale Engelssprekende gids, La Pelina, één van de vier bodega’s in El Raposo. Je krijgt er een uitgebreide rondleiding met uitleg over het proces van wijn maken, uiteraard gevolgd door een wijnproeverij.

La Pelina is een familiebodega die opgericht is in 1881 en al vier generaties wijn maken. Op dit moment is dit Bonifacio Fernandez, die samen met zijn zonen Antonio en Bonifacio, een nieuwe impuls hebben gegeven en de wijnmakerij hebben gemoderniseerd. Met hun wijnen hebben ze jarenlang meerdere belangrijke prijzen en onderscheidingen gekregen, zoals bij de Mezquitas in Córdoba en de Arabel Awards. De bodega ligt midden tussen zijn 60 ha wijngaarden. Elke wijnstok krijgt hier de nodige aandacht en verzorging waardoor de beste wijnstokken in vele variëteiten ontstaan: wit (Macabeo, Cayetana, Eva Beba, Chardonnay, Sauvignon Blanc en Alarije), rood (Tempranillo, Tinto Fino, Cabernet, Merlot, Garnacha comun, Garnacha tintorera en Syrah).

Na dit bezoek ga je naar Monesterio waar het Museo de Jamón (ham museum) is. Hier kom je veel te weten over de wereld van de hammen. Varkens zijn in Extremadura nog echte scharrelvarkens, zoals je misschien onderweg vandaag al meerdere keren gezien hebt. Ze hebben hier onvoorstelbaar veel ruimte, geen stress en eten de bellota’s, de eikels van de steeneiken, waardoor de ‘jamon iberico‘ kwalitatief tot de beste hammen ter wereld behoort. Monesterio is dit jaar uitgeroepen tot de gastronomiestad van Extremadura en dat is niet voor niks.

Na dit informatieve museum is het tijd om de proef op de som te nemen en te genieten van een heerlijke uitgebreide lunch in een taberna extremeña met pure streekgerechten en -natuurlijk- wijn van bodega la Pelina.

Reisdetails

Reisduur:          1 dag (ca. 11:00 – 16:00)
Beste seizoen:  het gehele jaar
Reissom:           vanaf €99,- p.p. o.b.v. 2 pers.

Inbegrepen bij deze dagtrip

Rondleiding en proeverij bij bodega in het wijngebied Ribera del Guadiana
Bezoek aan Museo del Jamón (ham museum) in Monesterio
Begeleiding door lokale Engelssprekende gids
Uitgebreide lunch van heerlijke streekgerechten en wijn van de bezochte wijnmakerij in een taberna Extremeña

Exclusief vervoer

Opties:
Combineer een stedentrip in Sevilla met een dagtrip naar Zuid-Extremadura en geniet van en leer over de hoogkwalitatieve streekproducten. Mocht je geen eigen vervoer hebben informeer dan naar de mogelijkheden. Er zijn goede busverbindingen tussen Sevilla en Monesterio.
Deze culinaire belevenis is goed te combineren met andere Tierragua arrangementen, zoals onthaasten op het platteland, de fietsarrangementen en de 15 daagse autorondreis.

Klik op de kaart voor vergroting