Zwemparadijs Extremadura

Extremadura ligt in het binnenland van Spanje en heeft dus geen zeekust. Veel mensen hebben bij Extremadura in de zomer een beeld voor ogen van een dor  en droog landschap dat zucht onder een zinderende hitte.

Ze weten niet dat Extremadura meer dan 1500 kilometer zoetwaterkust heeft en de regio is met de meest uitgebreide zwemfaciliteiten in West-Europa. Er zijn meer dan 50 plekken waar je in rivieren en stuwmeren kunt zwemmen. In combinatie met culturele en erfgoedsites en de mogelijkheid om te genieten van een uitstekende keuken is het een geweldig alternatief voor een vakantie aan de drukke costa’s.

In het noorden van Extremadura vind je veel piscinas naturales. Dit zijn natuurlijke zwembaden in een rivier midden in de natuur. Een heerlijke –vaak schaduwrijke– plek om te zwemmen en verkoeling te zoeken. En elk natuurlijk zwembad heeft zijn eigen karakter. Sommige zijn goed verborgen, terwijl andere zich op populaire locaties bevinden met barretjes of restaurants vlak bij de rand van het water. Ook zijn er zwemmogelijkheden in bergriviertjes die alleen te bereiken zijn als je een beetje avontuurlijk bent. Soms zijn daar natuurlijke glijbanen en watervallen, maar je vindt er zeker rust en allemaal zijn ze door prachtige natuur omgeven waardoor je denkt dat je in het paradijs aan het zwemmen bent.

De meeste natuurlijke zwembaden bevinden zich in de Sierra de Gata, de Vera-, Ambroz- en Jertevallei, las Hurdes en Alagon.

In de Vera-, Ambroz- en Jertevallei heeft Tierragua een aantrekkelijk reisaanbod, waarbij je volop kunt genieten van het natuurlijke zwemwater.

Wil je eens zien hoe zo’n  natuurlijk zwembad er in Extremadura uitziet? Kijk dan op: https://www.youtube.com/watch?v=SEO7r6TobXg

Waarom zou je voor het zwemmen en zonnen nog naar een druk en overvol strand aan de kust gaan als je dit ook in heerlijk rustig Extremadura kan doen?