Wandelen & Cultuur in het hart van Extremadura

Wandel over oude Romeinse paden in de Sierra de Montánchez en ontdek de rijke cultuur van de historische steden Cáceres, Mérida en Trujillo.

Je verblijft in het hart van Extremadura in een dorpshuis uit 1890 dat geheel in oude stijl opgeknapt is. Liefhebbers van authentieke details zullen dit huis geweldig vinden. Miguel, de sympathieke eigenaar, vertelt met veel plezier hoe er tot in het kleinste detail en met originele materialen gewerkt is om het huis te restaureren.

In de omgeving van je verblijf, in de Sierra de Montánchez, zijn talloze prachtige wandelroutes over oude Romeinse paden. Hier ervaar je nog het echte gevoel van rust, ruimte en tijd. De omgeving is een walhalla voor vogel- en floraliefhebbers. Zo is er de Terrona, een meer dan 800 jaar oude steeneik die misschien wel de oudste boom in zijn soort ter wereld is. De bergen bestaan voornamelijk uit graniet en variëren in hoogte van 300m tot bijna 1000m.

Op een steenworp afstand (45 km) liggen de historische steden Cáceres, Mérida en Trujillo.  Alle drie hebben ze een fascinerende geschiedenis die de moeite van het ontdekken waard is.

Mérida was ooit een van de belangrijkste steden van het Romeinse rijk en kent daardoor veel Romeinse overblijfselen. In één daarvan, het Romeinse theater vindt elke zomer het grootste en oudste Internationale Festival van Klassiek Theater van Spanje plaats.

Het Middeleeuwse stadscentrum van Cáceres staat net als Mérida ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Als je door de oude stad slentert, ervaar je een vreemde tijdsdimensie -alsof de tijd een spelletje met je speelt- en besef je hoe het in de Middeleeuwen moet zijn geweest. Op één van de vele terrassen op het Plaza Mayor kun je heerlijke tapas eten en lokale wijn drinken voor weinig geld.

Trujillo is een kleine stad met een juweel van een plein. Rondom het plein vind je paleizen, kerken, een klooster, een museum en een Moorse vestiging (Alcazaba). Het verleden van Romeinen, Moren en de Katholieke koningen in één notendop.

Je krijgt Tierragua reistips mee voor mooie wandeltochten maar ook voor het bezoeken van Mérida, Cáceres en Trujillo.

Reisdetails

Reisduur:         8 dagen.
Beste seizoen: gehele jaar (de zomer is warm)
Reissom:         vanaf €329,- p.p. o.b.v. 4  pers.
Het huis heeft 3 tweepersoonskamers met ieder een eigen badkamer en is geschikt voor maximaal 6 personen. Verder beschikt het huis over een keuken, woonkamer en dakterras dat uitkijkt over de burcht van Montánchez.
Vanaf het vliegveld Sevilla rijd je in 2 uur en 15 minuten (242 km) naar Montánchez.
Vanaf het vliegveld Madrid rijd je in 3 uur (319 km) naar Montánchez.

Inbegrepen bij deze reis

  • 7 overnachtingen in comfortabel gerestaureerd dorpshuis
  • Tierragua tips voor het ontdekken van deze onbekende regio
  • cultuur-historische privérondleiding met professionele Engelstalige gids in Cáceres

Optie:

  • wijn- en kaastour onder begeleiding van een sommelier

Exclusief:

Vlucht (van en naar Sevilla of Madrid) en huurauto of openbaar vervoer.